06-30-922-7327 info@biocraft.hu
Reszponzív web oldal készítés

Reszponzív web oldal készítés

Reszponzív webdesign

A reszponzív szó a webtervezésben eszközfüggetlent jelent. Az ütemes és gyors technikai fejlődés megköveteli, hogy minden eszközön (tablet, pc, telefon) optimalizáltan, jelentésbeli veszteség nélkül legyen megtekinthető a webes felület. Hiszen senki sem akarná, hogy az általa közvetített termék, szolgáltatás vagy szellemi érték csorbát szenvedjen.

Na de mit is jelent ez pontosan?

Az általunk elkészített weboldalak reszponzív módon kerülnek kialakításra,  gyönyörűen és funkcióikat tekintve tökéletesen fognak működni bármilyen internet használatra képes eszközön.

A mai világban már a felbontások széles skálájával találkozhatunk; a 320×568-as felbontástól a 4K HD-ig minden féle eszköz használatban van. Ezzel nincs is gond, feltéve, ha weboldalunk készen áll erre, azaz reszponzív és mobilra (is) optimalizált. A mostani trend sajátossága hogy a reszponzív, mobilbarát oldalt a Google is előrébb sorolja, viszont ha egy oldal nem mobilbarát azt bünteti.

Egyébként elég szét nézni egy picit az utcán, a buszon, vagy az áruházban; mindenki a telefonján pötyög. Miért ne lehetnének Ők is a potenciális ügyfelei? Így érdemes megközelítenünk a „mobilbarát” azaz “Mobile-Friendly” témát.

Milyen lehetőségeink vannak ezentúl?

A mobilon az emberek gyorsan szeretnének információkat kapni. Lehetőségünk van az asztali számítógépes weboldal egyes részeit kivenni, vagy másképp jeleníteni meg. Gyakorlatilag külön-külön design kivitelezhető mobilra, tabletre valamint személyi számítógépre.

Külön gondolnunk kell arra, hogy a mobil használat sok esetben a hazai mobilszolgáltatók hálózatához kötött. Amennyiben nincs Wi-Fi a közelben a weblapunk megtekintése ügyfeleinknek „adatmennyiségbe kerül”, valamint gyenge hálózat esetén az oldal betöltése is lassú lesz, amit nyilván így nem fognak kedvelni, vagy rosszabb eseteben egyből be is zárnak. Még beszélhetnék a Youtube videókról, vagy az oldalak háttérzenéiről, melyeket mobil környezetben nyilván máshogy kell kezelnünk. A képek optimalizációját is érdemes megemlítenünk itt, azaz egy szép kép akár 3-8 Mb méret közt is lehet, melyet asztali számítógépünkön meg szeretnénk jeleníteni, ezek a képek nyilván szépen mutatnak a HD kijelzőkön, azonban a mobil felületen ugyanazen képek optimalizált verzióval kell dolgoznunk, hogy a betöltési időt csökkenteni tudjuk.

A megfelelő reszponzivitás érdekében, érdemes lehet a weblapjainkról külön asztali, valamint mobil verziót készíteni.